Cursussen

GAB’s Atelier / Cursussen
In GAB’s Atelier kan je aan de slag gaan met schilder- en tekenmateriaal door middel van eenvoudige oefeningen. Iedereen kan meedoen; je hebt geen speciaal tekentalent nodig om te kunnen beginnen. Kom ervaren hoe fijn het is om je creativiteit te ontwikkelen en om met je hart en handen bezig te zijn in plaats van met je hoofd; dat doen we doorgaans al genoeg. Met bezieling en plezier bezig zijn met kleuren, vormen en verschillende materialen.
Vragen of interesse?

Stuur een e-mail of meld je aan!


Chakra-Mandala’s tekenen
Een serie van 8 zaterdagochtenden van 10.00 – 12.00 uur
In deze cursus gaan we aan de slag met Mandala’s tekenen die horen bij elk van je 7 basischakra’s in je lichaam.
Naast dat je aan het eind van de cursus een prachtige serie Chakra-mandala’s hebt ontwikkeld, geeft het creatief bezig zijn in verbinding met je chakra’s een bijzondere kijk op hoe het op dat moment gesteld is met het desbetreffende Chakra.
Bij elk Chakra hoort een eigen basiskleur, een tweede kleur als uitstraling en een getal, en daarmee gaan we aan de slag met het Chakra-mandala tekenen. We beginnen met een basis te maken van cirkels op papier, vanuit het middelpunt getekend mbv een passer en naarmate de tekening naar buiten verder groeit en ontwikkelt, kan je je fantasie de vrije loop laten en ontstaan er prachtige, vaak heel verrassende patronen. We werken met potlood en kleurpotlood en naar keuze kunnen er ook andere materialen als ecoline, viltstift, vetkrijt en pastelkrijt gebruikt worden.
Aan het begin van elke les is er ruimte om je ervaringen van de afgelopen cursus, met elkaar te delen, en elkaars werk te bewonderen. Tevens krijg je een korte uitleg over elk chakra voordat we ermee aan de slag gaan.
Tekenen en schilderen met Ziel & Zaligheid
Een serie van 6 keer 2 uur
In deze cursus gaan we veel intuïtief tekenen en schilderen en kennis maken met verschillende materialen via eenvoudige oefeningen.
Deze cursus is geschikt om het plezier van creëren te ervaren en je drukke geest tot rust te laten komen. We gaan experimenterend aan de slag met ecoline, acrylverf, pastelkrijt, collagemateriaal en klei. Laat jezelf verrassen wat er onder je handen allemaal kan ontstaan als niks MOET maar alles MAG.
SoulCollage® cursus voor volwassenen en Selfiekaarten maken voor kinderen
Serie van 6 x 2 uur voor volwassenen en een serie van 6 x 1 uur voor kinderen (van 6 t/m 10 jaar)
SoulCollage® is een bijzonder leuke, ontspannen en unieke methode om zelfinzicht te verwerven door middel van kleine collages maken. Je gaat intuïtief kiezen uit een grote hoeveelheid plaatjes zonder tekst en voegt die samen tot een kleine collage. Na het collage maken, ga je twee aan twee met een kleine vragenlijst de verborgen boodschappen uit je collage naar boven halen, en het zal je vast verbazen wat een bijzondere inzichten het je kan brengen.
Het bezig zijn met je SoulCollage® brengt je vanzelf uit je hoofd in je hart en handen, want we zijn in deze cursus bezig met onze rechter hersenhelft die verbonden is met onze gevoelens, intuïtie, creativiteit en avontuurlijkheid. Beeldtaal is enorm krachtig en dat ga je in deze cursus vanzelf ervaren. Ga mee op reis in je ziel en laat je verrassen wat je allemaal over jezelf kunt ont-dekken.
Selfiekaarten maken is SoulCollage® voor kinderen.
Zij kunnen kiezen uit een groot aantal plaatjes of kunnen zelf uit magazines plaatjes knippen of scheuren en kunnen erbij tekenen, schrijven of stickers plakken. Na het collage maken schrijven ze hun “Ik ben-gedicht”. Superleuk om te doen en op een speelse manier van alles over zichzelf te leren kennen.