Workshops

GAB’s Atelier / Workshops
In GAB’s Atelier kan je aan de slag met diverse materialen via eenvoudige teken- en schilderoefeningen. Kom ervaren hoe fijn het is om je creativiteit te ontwikkelen en met je handen bezig te zijn in plaats van met je hoofd; dat doen we al zo vaak. Ik wil volwassenen en kinderen uitnodigen, mbv van creatieve opdrachten, “je eigen-vrije-blije zelf” weer te ontdekken.
Vragen of interesse?

Stuur een e-mail of meld je aan!

Numerologie-tekening maken
Aan de hand van je geboortedatum gaan we aan de slag met kleurpotlood op een groot vel papier en ontstaat, door jouw getallen weer te geven samen met symbolen die in jouw leven belangrijk zijn, een schitterend werkstuk wat veel over jou laat zien.
Heelbeelden tekenen
Een Heelbeeld is een mandala in meerdere vakken verdeeld. Bij elk vak krijg je een eenvoudige tekenopdracht en zo ga je elk vak vullen met vormen, kleuren of symbolen die uiteindelijk als geheel heling kunnen  brengen door de onbewuste boodschappen die je erin gaat onthullen. Een heelbeeld is een kado voor jezelf. Iets wat je op dat moment nodig hebt. Iedereen kan het, je hoeft geen geoefend tekenaar te zijn om heelbeelden te kunnen maken.
Heelbeelden kunnen bijvoorbeeld helpen om:
Situaties met andere ogen te kunnen bekijken; veranderingen in het leven te accepteren; heling te vinden; jezelf bekrachtigen en boodschappen uit je onderbewuste naar boven halen en leren begrijpen
SoulCollage® cursus voor kinderen en volwassenen
SoulCollage® is een bijzonder leuke, ontspannen en unieke methode om zelfinzicht te verwerven door middel van kleine collages maken. Je gaat intuïtief kiezen uit een grote hoeveelheid plaatjes zonder tekst en voegt die samen tot een kleine collage. Na het collage maken, ga je twee aan twee met een kleine vragenlijst de verborgen boodschappen uit je collage naar boven halen, en het zal je vast verbazen wat een bijzondere inzichten het je kan brengen.
Het bezig zijn met je SoulCollage® brengt je vanzelf uit je hoofd in je hart en handen, want we zijn in deze cursus bezig met onze rechter hersenhelft die verbonden is met onze gevoelens, intuïtie, creativiteit en avontuurlijkheid. Beeldtaal is enorm krachtig en dat ga je in deze cursus vanzelf ervaren. Ga mee op reis in je ziel en laat je verrassen wat je allemaal over jezelf kunt ont-dekken.
Selfiekaarten maken is SoulCollage® voor kinderen.
Zij kunnen kiezen uit een groot aantal plaatjes of kunnen zelf uit magazines plaatjes knippen of scheuren en kunnen erbij tekenen, schrijven of stickers plakken. Na het collage maken schrijven ze eventueel met wat hulp van mij, hun “Ik ben-gedicht”. Superleuk om te doen en op een speelse manier van alles over zichzelf te leren kennen.
Mandala’s Tekenen
Mandala’s tekenen of maken we met kleurpotlood, verf of collagemateriaal in een cirkel. Het is een herhalend tekenen van patronen, en daarmee ervaar je de rustgevende werking van het mandala’s maken.
We beginnen klein in het midden van de cirkel en waaieren al experimenterend uit naar de buitenkant van de cirkel. Laat je verrassen door wat er onder je handen ontstaat!
Zendoodles tekenen
Bij het Zendoodlen beginnen we met het tekenen van kleine patroontjes in verschillende vlakken op vierkante stukjes papier, met behulp van fineliners. Naarmate je er wat meer ervaring in krijgt kan je dierfiguren of andere tekeningen aanvullen of invullen met doodles of tangles.  
Aan de hand van voorbeeldpatroontjes is het eenvoudig om te doen en het geeft al snel een mooi resultaat.
Kleurcollages of Themacollages maken
Het is heerlijk om collages in 1 kleur te maken, maar dan in de vele tinten die er van die kleur bestaan; en dat zijn er nogal wat. Een feest om te maken en te beleven wat zo’n kleur voor je doet!
Collages kunnen in allerlei thema’s aangeboden worden, bijv. de seizoenen, collage aan de hand van een spreuk, moodboards. Er zijn vele mogelijkheden.
Ik zorg voor veel beeldmateriaal en ook extra materiaal als veertjes, kralen, linten, knoopjes en ander materiaal om je collage te verfraaien.